fbpx
Сьогодні
13:56 31 Бер 2020

У Раді блокують підписання земельного закону: деталі

Народні депутати України зареєстрували проєкти постанов, якими пропонують скасувати голосування за закон про ринок сільськогосподарських земель у другому читанні.

Доти, доки парламент не розгляне ці постанови, закон не можуть підписати ані спікер, ані президент. Тобто закон не набуде чинності.

Дві постанови про скасування результатів голосування за закон про ринок землі зареєстрували позафракційні депутати-мажоритарники: постанову №2178-10-П депутат Антон Поляков, а постанову №2178-10-П1 депутатка Оксана Савчук.

Нардеп Поляков, зокрема вважає, що під час ухвалення парламентом зазначеного рішення було допущено порушення ряду вимог Конституції України та регламенту Верховної Ради щодо процедури прийняття парламентом законів.

Супровідні документи до проєкту постанови авторства Савчук наразі відсутні.

У разі, якщо Рада проголосує більшістю голосів бодай за одну з постанов, то рішення щодо закону про ринок землі буде вважатися анульованим.

В ніч на 31 березня Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому закон про ринок сільськогосподарської землі. За це рішення проголосувало 259 депутатів.

Рада розглядала законопроєкт про ринок землі з 6 лютого 2020 року. До другого читання депутати подали 4018 правок.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: