fbpx
Сьогодні
14:34 31 Бер 2020

При Мінекономіки створять робочу групу щодо запуску ринку землі

При Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України планують створити спеціальну робочу групу щодо запуску ринку сільськогосподарських земель.

Про це повідомив міністр розвитку економіки Ігор Петрашко.

"Зараз наше головне завдання — підготуватися до відкриття ринку землі і створити всі необхідні умови для того, щоб фермер отримав доступ до кредитних ресурсів, не допустити рейдерства і встановити такі правила гри, які б дозволили створювати нові робочі місця на землі і розвиватися аграрному сектору.

Ми розпочинаємо консультації з аграріями та створюємо спеціальну робочу групу по імплементації цього закону", — повідомив міністр.

В ніч на 31 березня Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому закон про ринок сільськогосподарської землі. За це рішення проголосувало 259 депутатів.

Сам ринок сільськогосподарської землі в Україні має запуститися поетапно. Спочатку, з 1 липня 2021 року, земельні паї дозволять продавати та купувати лише громадянам України (фізичним особам). Загальна площа землі, якою дозволено буде володіти складе до 100 гектарів.

Компанії та юридичні особи зможуть придбавати землю з 1 січня 2024 року.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: