fbpx
Сьогодні
09:48 31 Бер 2020

"Батьківщина" звертатиметься до КС щодо невідповідності закону про ринок землі Конституції

Фото Reuters

Фракція "Батьківщина" має намір підготувати подання до Конституційного суду про невідповідність прийнятого Радою закону про відкриття ринку землі, заявляє її лідер Юлія Тимошенко.

"Ми буквально з сьогоднішнього дня почнемо готувати спеціальне звернення – подання до Конституційного суду і ми переконані, що базуючись на ключових документах України – Конституції, Декларації про державний суверенітет. Ми доб'ємося в Конституційному суді визнання цього закону неконституційним", сказала Тимошенко на брифінгу в ніч на вівторок в Києві.

Вона також повідомила, що "Батьківщина" має намір звернутися і в Національне агентство з питань запобігання корупції, оскільки деякі народні депутати, які голосували за цей закон мають конфлікт інтересів.

"У цьому залі голосували ті, хто має в своєму управлінні і розпорядженні великі обсяги сільськогосподарської землі. Все це буде встановлено і ми покажемо, як лобізм сьогодні руйнує національні інтереси кожного українця", – підкреслила Тимошенко.

31 березня Верховна Рада ухвалила закон про обіг земель сільськогосподарського призначення. За це рішення проголосувало 259 народних депутатів.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: