Ємець звернувся до українців у зв’язку з відставкою

Колишній міністр охорони здоров'я Ілля Ємець звернувся до українців у зв'язку з відставкою.

Звернення опублікувало МОЗ України.

"Шановні українці!

Відколи я прийшов на посаду міністра, я відверто казав, що є фаховим лікарем та медичним управлінцем, що я прийшов з чітким баченням реформи охорони здоров'я, яка мала завершитися запровадженням державного медичного страхування. Адже це продовження існуючої реформи, з деякими еволюційними змінами та елементами передового світового досвіду, це система, яка працює за принципом win-win як для пацієнтів, так і для лікарів.

Ми тільки почали роботу у цьому напрямку. Втім, основні зусилля одразу довелося кинути на боротьбу з коронавірусом. І я дуже добре усвідомлюю, що таке боротьба за порятунок людських життів.

Я рятую життя людей всю свою професійну кар'єру. Я починав, коли відсоток смертності від операцій становив близько 24%, коли кожній четвертій родині доводилося сповіщати гірку звістку. За час роботи нам вдалося зменшити цей відсоток до 1%. Я знаю, про що говорю. З 2003 року моя клініка є взірцем навіть за міжнародними стандартами, в ній ми однаково допомагаємо дітям і літнім людям.

Життя людини є моїм основним пріоритетом не лише останні 25 днів. Це моє кредо на все життя.

Люди найважливіші. А для їхнього порятунку особливої ваги набуває професія лікарів. Лікарі перебувають в епіцентрі хвороби. Кожного дня вони виходять на роботу і ризикують власним життям, щоб урятувати ваші. Приклад заражених медичних працівників на Тернопільщині – яскраве тому підтвердження. Тож я дуже прошу всіх українців: поважайте та бережіть лікарів, чітко виконуйте їхні поради та рекомендації! Саме від них залежить доля мільйонів людей.

Так склалося, що від сьогодні рішенням парламенту мої повноваження як Міністра охорони здоров'я припинено. Я приймаю цей вибір і надалі зосереджу свої зусилля на порятунку людських життів, як професійний лікар та керівник медичної установи.

Звертаючись до політиків та народних обранців, хочу нагадати, що людина, її життя і здоров'я є найвищою цінністю нашої держави. Це і є справжній сенс роботи держави. Завжди пам'ятайте, що політичні чвари минуть, а втрачені людські життя не повернеш.

У ці важкі часи не мають жодного значення чиїсь особисті політичні амбіції. Тому прошу відкласти всі суперечки, розбіжності та політичні ігрища й дати рішучий бій справжньому, невидимому ворогові — коронавірусу. З першого дня на посаді я попереджав про серйозність загрози від COVID-19. Сьогодні, я сподіваюсь, цю загрозу повністю усвідомили всі, як представники влади, так і прості люди.

Тому я бажаю відповідальним посадовим особам мудрості приймати в ці нелегкі часи правильні та сміливі рішення. І всім українцям бажаю бути здоровими!

Бережіть себе та своїх близьких. Борітеся – поборете!", – йдеться у зверненні.

Раніше Верховна Рада підтримала звільнення міністра охорони здоров'я Іллі Ємця та міністра фінансів Ігоря Уманського.

Читайте також: Степанов став міністром охорони здоров'я: що про нього відомо

Читайте також: Рада призначила Марченка міністром фінансів: що про нього відомо

Свіжі дописи

  • Новини

Естонський депутат, який під час марафону на велосипеді зібрав понад €30 тисяч для ЗСУ, зустрівся з Кулебою

Естонський депутат Крісто Енн Вага подолав 1700 кілометрів на велосипеді зі столиці Естонії Таллінна до Києва,… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Литва зміцнює охорону кордону з рф: планують розмістити “парк інженерних засобів”

На литовській частині державного кордону з росією планується розмістити парк інженерних засобів для призупинення можливого… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Основна частина допомоги від Сполучених Штатів надійде в Україну через декілька місяців, – NYT

Сполучені Штати вже передали Україні невеликі партії першої військової допомоги з пакета на 1 мільярд… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Четверта за день: в Україні знову лунає масштабна повітряна тривога через МіГ-31К

Ввечері п'ятниці, 3 травня, в Україні в черговий раз за день оголошено сигнал повітряної тривоги.… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Не думаю, що це правильно, коли солдати НАТО вбивають російських солдатів, – Глава британського МЗС про ідею Макрона

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон застерігає від ідеї Макрона про відправлення військ НАТО в Україну,… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Зеленський: обмін полоненими “всіх на всіх” можливий не тільки після закінчення війни, а й у межах Саміту миру

Президент Володимир Зеленський анонсував, що на саміті миру, який відбудеться цьогоріч у червні у Швейцарії,… Читати більше

Friday May 3rd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.