fbpx
Сьогодні
10:53 30 Бер 2020

В МЗС повідомили, що з-за кордону евакуювали 145 тисяч українців, ще 11,5 тисяч хочуть повернутись

Фото EPA-EFE

На тлі пандемії коронавірусу з-за кордону вже евакуювали 145 тисяч українців, ще близько 11,5 тисяч громадян хочуть повернутись.

Про це в ефірі hromadske повідомив начальник відділу менеджменту кризових ситуацій департаменту консульської служби МЗС України Максим Коваленко.

"Станом на ранок, до України повернулись понад 145 тисяч українців. Ще 11,5 тисяч українців хочуть повернутись", — заявив Коваленко.

Він додав, що до в 11,5 тисяч українців входять ті, які заявили про бажання повернутись декілька тижнів тому і ті, які вирішили повернутись нещодавно.

"В Італії понад 800 громадян України хочуть повернутись. У РФ понад 1400 українців. Ця цифра може бути збільшена чи зменшена у залежності від ситуації", — зазначив Коваленко.

Нагадаємо, що на засіданні уряду ввечері 29 березня вирішили зробити обов'язковою обсервацію для тих, хто повертається в Україну з-за кордону.

У недільному зверненні до українців президент України Володимир Зеленський заявив, що кожен, хто повернеться в Україну після 28 березня, буде знаходитися на 14-денний обсервації. Про це йдеться у відеозверненні, опублікованому прес-службою Офісу президента. 

Раніше під час повернення в Україну з-за кордону громадяни підписували згоду на самоізоляцію.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: