fbpx
Сьогодні
18:17 30 Бер 2020

Сивохо заявив, що "клеркам з РНБО не цікава тема Донбасу"

Фото Рубрика

Шоумен Сергій Сивохо відреагував на звільнення з посади радника секретаря РНБО.

Він заявив, що "клеркам з РНБО більше не цікава тема Донбасу".

"На темі миру добре заходити в кабінети, а потім продавати країну і ховати голову в пісок під тиском активної меншості. РНБО з грізного і важливого органу перетворився на фікцію", – заявив Сивохо.

"Ми з Максимом Ткаченко сильно не засмутилися через втрачені кірочки, але ми переживаємо про втрачений Донбасі. Тому ми будемо продовжувати допомагати президенту в його прагненні миру! Я радий, що тепер зможу зосередитися на Національної платформі примирення і єдності. Нас вже чимало! Продовжуємо роботу! Мир нам", – написав він.

Нагадаємо, в Апараті РНБО повідомили, що станом на 24 березня ц.р. (дата надіслання запиту) Сивохо Сергій Анатолійович не є радником секретаря Ради національної безпеки і оборони України на громадських засадах.

Директор "Восток-SOS, правозахисник Костянтин Рєуцький в ексклюзивному коментарі «Рубрика» прокоментував рішення РНБО.

На початку березня 2020 року радник секретаря РНБО Сергій Сивохо в ефірі телеканалу «Наш» назвав події на Донбасі – «внутрішнім конфліктом».

Згодом, 12 березня, у Києві він презентував Національну платформу примирення і єдності. Спікерка Національної платформи примирення і єдності Марина Хацанюк заявила, що примирення повинно будуватися навколо комунікації між мирними жителями. Вона сказала, що українцям слід «позбутися страху і ненависті одне до одного». За її словами, українцям потрібно «дізнатися, як живуть люди на непідконтрольній території».

По завершенню презентації представники Національного корпусу взяли слово і заявили, що мир із Росією неможливий. Після цього почалася штовханина, Сергія Сивоха почали штовхати до виходу й він покинув презентацію. На місце прибула поліція.

Секретар РНБО Олексій Данілов засудив дії активістів, проте зазначив, що Сергій Сивохо ніколи не був уповноважений офіційно представляти позицію РНБО. За словами пана Данілова, кожен із його радників має свою власну позицію.

16 березня народні депутати від фракції «Слуга народу» звернулися до секретаря РНБО України Олексія Данілова з проханням звільнити його радника Сергія Сивоха.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: