fbpx
Сьогодні
21:24 30 Бер 2020

Справа Шеремета: терміни розслідування продовжили до червня

Офіс генерального прокурора на прохання слідчих поліції продовжив терміни досудового розслідування у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета ще на два місяці – до 12 червня 2020 року.

Про це повідомив прокурор у справі Сергій Зузак, передає hromadske.

Слідчі Нацполіції просили продовжити терміни досудового слідства щодо підозрюваних Яни Дугарь, Юлії Кузьменко та Андрія Антоненка, наголошуючи на необхідності завершення ще близько 20 експертиз та проведення додаткових слідчих дій.

За словами прокурора, без їх завершення передавати справу до суду зарано. Сергій Зузак зазначив, що всі троє підозрюваних на цю мить відмовилися від проходження поліграфа, а деякі з них від психологічної та антропологічної експертиз.

Водночас адвокати підозрюваних Антоненка, Кузьменко і Дугарь подавали протест щодо цього клопотання, наголошуючи, що доказів, які б спростовували доводи захисту, немає і сам документ складений з порушеннями.

Також найближчими днями мають відбутися судові засідання щодо продовження запобіжного заходу підозрюваним, термін якого закінчується на початку квітня.

Раніше суд відклав засідання щодо зміни запобіжного заходу Антоненкові.

У поліції пояснили причину обшуку у юриста, який захищав Антоненка.

Адвокат Масі Найєм вранці 4 березня повідомив, що у Маслова відбуваються обшуки.

Леонід Маслов не є офіційним адвокатом Антоненка, однак він входить до групи захисту, допомагає адвокатам та публічно критикує версію слідства.

У соцмережі Маслов часто описував версію захисту та недоліки, які, на думку захисту, є у версії правоохоронців. Зокрема, Маслов публікував дані геолокації зі сторінки Антоненка, які свідчили, що в момент підготовки вбивства музикант перебував вдома.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: