fbpx
Сьогодні
18:00 30 Бер 2020

Справа Гандзюк: суд продовжив арешт Левіна

Печерський районний суд Києва продовжив на два місяці арешт і залишив під вартою підозрюваного в організації вбивства радника мера Херсона Катерини Гандзюк Олексія Левіна (Москаленко).

Про це повідомляють на сайті Офісу генерального прокурора.

У понеділок, 30 березня, генпрокурорка Ірина Венедіктова провела зустріч з керівництвом Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради для здійснення парламентського контролю за розслідуванням нападів на Катерину Гандзюк та інших активістів упродовж 2017-2018 років.

Венедіктова представила свого заступника Олексія Симоненка, який включений до складу групи прокурорів, що наглядають за розслідуванням цієї резонансної кримінальної справи. Вона також запевнила, що розслідування не втратить темпу і буде доведене до кінця.

"Розслідування справи Катерини Гандзюк буде доведене до кінця і не втратить темпу – це наша принципова позиція. У кримінальному провадженні змінився куратор – це мій заступник Олексій Симоненко. Однак група прокурорів і група слідчих СБУ залишаються тими ж – які зробили прорив у слідстві. Усі налаштовані на реальний результат і скерування обвинувальних актів до суду. Водночас ми відкриті і вітаємо парламентський контроль і контроль громадськості, і нам буде про що звітувати і надалі. Наше завдання діяти в рамках закону, щоб якомога швидше встановити істину і покарати всіх винних", – заявила Венедіктова.

Раніше активісти повідомили, що Венедіктова почала тиснути на батька Гандзюк.

Повідомлялося, що батько Гандзюк звернувся до Зеленського через відставку Трепака та звинуватив Венедіктову у брехні.

Раніше стало відомо, що нещодавно призначена на посаду генерального прокурора України Ірина Венедіктова відсторонила від справи Катерини Гандзюк свого заступника Віктора Трепака.

Трепак підтвердив, що йде у відставку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: