fbpx
Сьогодні
16:25 30 Бер 2020

Рада дозволила застосовувати схвалені міжнародною практикою ліки для лікування Covid-19

Верховна Рада дозволила застосовувати для лікування Covid-19 схвалені світовою практикою, але ще не зареєстровані методи лікування цього захворювання.

Відповідний законопроект №3268 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення лікування коронавірусної хвороби (Covid-19)" ВР підтримала 312 голосами в першому читанні та в цілому на позачерговому засіданні в понеділок.

"Ми відкриваємо українській медицині доступ до передових винаходів, що можуть допомогти в боротьбі з COVID-19. Йдеться про ліки, не зареєстровані в Україні. Проте вони пройшли певні дослідження, є безпечними та засвідчили ефективність в боротьбі з коронавірусом в інших країнах.

Приміром, їх рекомендовано відповідними офіційними органами США, країн-членів ЄС, Великобританії, Швейцарської Конфедерації, Японії, Австралії, Канади, КНР, Держави Ізраїль.

Ми надаємо можливість використовувати ліки, що не мають відповідних показань у затверджених МОЗ інструкціях про застосування, але вони допомагають від коронавірусу. Відтепер лікар за згодою пацієнта зможе їх призначати".

Порядок призначення та застосування таких лікарських засобів встановлює Міністерство охорони здоров'я.

Крім того, законопроект дасть змогу прискорити процедуру реєстрації ліків для лікування Covid-19 та процедуру для початку проведення клінічних випробувань таких ліків і діятиме лише три місяці.

Також Рада підтримала запровадження кримінальної відповідальністі за контрабанду медичних масок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: