fbpx
Сьогодні
12:53 30 Бер 2020

Кулеба прокоментував виламані двері в аеропорту "Бориспіль": Це незламне прагнення до свободи

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прокоментував намагання частини евакуйованих з В'єтнаму українців силою покинути аеропорт «Бориспіль» після прильоту. Він назвав такі дії «незламним прагненням українців до свободи».

«Я без жодної іронії хочу сказати, що ми стали з вами свідками чергового незламного прагнення українців до свободи. Ми побачили, що українець готовий знехтувати всіма суспільними інтересами, процедурами заради того, щоб вирватися на волю, сісти в таксі й поїхати додому», — сказав Дмитро Кулеба під час брифінгу.

Він додав, що попри таке прагнення до свободи, українці повинні відповідально ставитися до здоров'я та вимушених карантинних заходів у зв'язку з розповсюдженням коронавірусної інфекції.

Нагадаємо, 29 березня українці, які повернулися евакуаційним рейсом з В'єтнаму намагалися силою покинути будівлю аеропорту, ледь не виламавши двері.

Це сталося тому, що пасажирів з цього рейсу намагалися відправити на примусову обсервацію, хоча їхній літак прибув за часом, коли рішення уряду про обов'язкову обсервацію не набуло чинності, а тому наполягати на обов'язковій обсервації цих пасажирів не мали права. Врешті пасажирів цього рейсу відправили на самоізоляцію.

Разом з тим, варто зазначити, що міністр інфраструктури Владислав Криклій напередодні повідомив, що уряд ухвалив рішення про обовʼязкову обсервацію усіх українців, які прибувають із-за кордону.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: