fbpx
Сьогодні
09:50 30 Бер 2020

Дистанційна освіта на карантині: з 6 квітня стартує Всеукраїнська онлайн-школа

Президент України Володимир Зеленський заявив, що у зв'язку з карантином, з 6 квітня стартує проєкт Всеукраїнська школа онлайн.

Про це він заявив у своєму зверненні.

«Ще один важливий момент — це дистанційна освіта під час карантину. Наше завдання як держави забезпечити кожній дитині вільний доступ до знань. З цією метою у понеділок, 6 квітня стартує проєкт Всеукраїнська школа онлайн. В рамках проєкту 40 педагогів з Києва на час карантину стануть вчителями для всієї України», — сказав президент.

Наразі обрані вчителі записують відеоуроки з 11 предметів для учнів з п'ятого по одинадцятий клас за збалансованою програмою Міністерства освіти та науки.

Навчатись дистанційно школярі зможуть на Facebook, YouTube та за допомогою спеціальних ранкових трансляцій на українських телеканалах.

За кожним класом буде закріплений один або декілька телеканалів. Їх перелік, а також розклад уроків на тиждень з'явиться зовсім скоро.

«Закликаємо батьків стежити за новинами та заохочувати дітей до перегляду. Власне, доєднатись до цього пізнавального контенту можна усією родиною. А тому — залишаємось вдома. Вчимось вдома», — сказав Зеленський.

Звернення Володимира Зеленського щодо прибуття чергового літака з медичним вантажем з Китаю.

Володимир Зеленський звернувся до українців, повідомивши про прибуття чергового літака з медичним вантажем з Китаю. Крім того, Глава держави наголосив, що вже вночі в Україну мають доправити ще 100 тисяч високоточних ПЛР-тестів.Окрему увагу у своєму зверненні Президент приділив позачерговому засіданню Верховної Ради, яке має відбутися завтра. Він закликав народних обранців ухвалити два життєво важливих закони, після чого Україна одержить підтримку від міжнародних фінансових партнерів у розмірі щонайменше 10 мільярдів доларів. Інакше нашій державі через пандемію коронавірусу загрожуватимуть занепад економіки й навіть дефолт.«Завтра народ України чітко побачить, чи готові ви захищати його інтереси. Суспільство зрозуміє – ви слуги народу чи прислужники чужих інтересів. Усвідомте свою відповідальність», – звернувся до депутатів Володимир Зеленський. Насамкінець Глава держави розповів про те, як під час карантину реалізовуватиметься проект дистанційної освіти для школярів.

Posted by Офіс Президента України on Sunday, March 29, 2020

Нагадаємо, на час карантину відома освітня онлайн-платформа Coursera дала безкоштовний доступ до майже 4 тисяч онлайн-курсів, а на телеканалі "Київ" щодня показує уроки з 12 шкільних предметів, які спрямовані на учнів 9 та 11 класів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: