fbpx
Сьогодні
15:40 29 Бер 2020

Зміни у держбюджеті: Кравчук розповіла, як уріжуть витрати на культуру

Фото censor.net

Народний депутат України, заступник голови депутатської фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук розповіла, як уріжуть витрати на культуру

"Отримала попередню таблицю по секвестру бюджету. Наразі, ситуація для культури виглядає таким чином:

Вибороли на державну підтримку кінематографії 450 млн грн (-303.3 млн грн).

Нам вдалося максимально, наскільки це можливо, зберегти фінансову підтримку національних театрів у розмірі 1.265 млрд грн (зменшилася на 120 млн грн). Загалом це досить велика сумма. Однак, забезпечення діяльності Українського інституту книги практично повністю втрачено. Залишилося всього 22.16 млн грн (-129,5 млн грн).

Дуже гостро постала проблема життєздатності УКФ і Суспільного.

Український культурний фонд отримав всього 150.86 млн грн (-546.57 млн грн). Він через свої грантові програми забезпечував діяльність цілої низки проектів, які презентували нашу культуру як всередині країни, так і на міжнародних майданчиках. Практично це лише бюджет утримання.

У Національної суспільної телерадіокомпанії України забирають 478.31млн грн. Таким чином вже немає коштів на погашення боргів НСТУ перед Євроньюз, а отже рахунки будуть заблоковані. Якщо знайти кошти і погасити борг, то до Кабміну повернулися б 15 млн євро, які Євроньюз заблокував 3 роки тому у Швейцарії. Це були гарантійні кошти уряду. В іншому випадку компанія припинить своє існування.

Підтримку туризму прибрали повністю.

Всі ми добре усвідомлюємо складну ситуацію, яка склалася в економіці внаслідок пандемії COVID-19, однак переконані, що заходи реагування мають бути пропорційними тим викликам, які перед нами стоять. Від чогось дійсно варто відмовитися у скрутний час. Я поділяю думку Уряду щодо програми мобільності молоді, яка зараз зовсім не на часі.

Тим часом половина коштів на держфінансування партій залишилась (!). Політична партія «Слуга народу» вже відмовилася від державної підтримки, однак решта партій так і залишилися «на совісті» бюджету.

Сподіваюсь правки ще будуть внесені до засідання Уряду в 18:00. Інакше за такий проект бюджету голосувати не буду", – зазначила нардеп.

Отримала попередню таблицю по секвестру бюджету. Наразі, ситуація для культури виглядає таким чином:Вибороли на…

Posted by Yevheniya Kravchuk on Sunday, March 29, 2020

Раніше Шмигаль заявив, що Кабмін збереже витрати на інфраструктуру, культуру та освіту у зміненому держбюджеті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: