fbpx
Сьогодні
15:53 29 Бер 2020

Трамп передумав вводити жорсткий карантин у Нью-Йорку попри 52 тис. інфікованих. Спецлітак повертає звідти українців

Президент США Дональд Трамп передумав вводити жорсткий карантин у штаті Нью-Йорк, зокрема обмежувати в'їзд та виїзд зі штату.

Про це Трамп написав у Twitter.

«За рекомендацією робочої групи Білого дому з коронавірусу та після консультацій з губернатором штату Нью-Йорк, Нью-Джерсі та Коннектикут, ми видамо рекомендації щодо подорожей. Карантин не потрібний», — пояснив президент.

Раніше Трамп заявив, що може заборонити в'їзд і виїзд з Нью-Йорка і деяких районів Нью-Джерсі та Коннектикуту, епіцентру інфікування у США, щоб захистити інші штати.

Водночас губернатор штату Ендрю Куомо зазначив, що у штаті вже введені карантинні заходи, зокрема заборонені масові заходи. Він пояснив, якщо Нью-Йорк заблокувати — це вплине на економіку всієї країни.

Також коронавірус підтвердили у 512 поліцейських міста Нью-Йорк, повідомляє CNN.

"Зараз щонайменше у 512 співробітників поліції Нью-Йорка діагностували коронавірус. Це на 161 випадок більше, ніж за минулі добу. Серед заражених – 442 поліцейських мають право носити форму, решта 70 – цивільні співробітники поліції", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, США стали лідером за кількість інфікованих коронавірусом у світі. Наразі там 124 665 заражених. Із них 2 191 померли та 1 095 одужали.

Спецлітак МАУ з українцями в суботу ввечері вилетів з Нью-Йорка до Києва.

Про це повідомив посол України в США Володимир Єльченко Twitter.

"Спеціальний рейс МАУ тільки що вилетів з Нью-Йорка на Київ – на борту 359 пасажирів", – написав він.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: