fbpx
Сьогодні
12:32 29 Бер 2020

Через коронавірус Німеччина досягне своїх цілей щодо захисту клімату

У зв'язку з пандемією коронавірусу і зниженням економічної активності, яку вона спричинила, Німеччина досягне своїх цілей щодо захисту клімату у 2020 році.

До такого висновку дійшли експерти аналітичного центру Agora Energiewende, пише DW.

Так, цьогоріч ФРН планувала знизити викиди парникових газів на 40% у порівнянні з 1990 роком. Директор центру Патрік Грайхен зазначив, що залежно від масштабів кризи, викиди можуть скоротитися навіть на 45%.

Водночас експерт наголосив, що економічна криза може зупинити інвестиції в екологічно чисті технології, і тоді епідемія коронавірусу матиме більше негативний вплив на клімат, ніж позитивний.

Поки можна з упевненістю сказати, що у транспортному секторі та промисловості викиди скоротяться — люди менше їздять на машинах, а особисті авто є причиною близько 60% викидів парникових газів у транспортному секторі Німеччини.

Також через теплу зиму вугільні електростанції менше забруднили навколишнє середовище. Це, а також низькі ціні на газ дозволили «зекономити» 20 мільйонів тонн вуглекислого газу при виробництві електроенергії, додав Грайхен.

Читайте також нашу статтю: 5 простих порад, як зробити самоізоляцію екологічною та приєднуйтеся до флешмобу #екокарантин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: