Нардеп поширив відео, де брат Єрмака нібито “торгує” держпосадами. Глава ОПУ вимагає розслідування

Народний депутат від фракції «Слуга Народу» Гео Лерос оприлюднив відеозаписи, на яких, ймовірно, брат голови Офісу президента Андрія Єрмака – Денис Єрмак – проводить переговори про працевлаштування на певні посади в органах влади.

Про це йдеться у публікації парламентаря у Facebook.

«Відеодокази, як Єрмак через свого брата «барижить» державними посадами, впроваджує свою програму до правоохоронних структур та оборонки, ну і, звичайно, заробіток на державі», — написав Лерос.

Серед запропонованих посад звучали Київська митниця, Міністерство інфраструктури та Укрзалізниця. Також спілкувалися про телеканал «Україна» та Національний комплекс «Експоцентр України».

На поширених відеозаписах зазначені дати знімання — 20 серпня, 16 та 23 вересня, 3 жовтня 2019 року. Наразі опубліковано 11 відео.

«Андрій Борисович, ти ворог України і тобі краще піти, поки по-хорошому. P.S. Андрій Борисович, не поспішай відмовлятися від брата, це ще не все», — додав депутат.

Зокрема, у розмові про посади в Київській митниці неназваний чоловік сказав: «Тобто жодної інформації про мене вам не передавали?.. Я сюди йшов, і мені казали, що там вже питання вирішене».

У відповідь на це  Єрмак повідомив, що сьогодні ж, 29 березня, подасть заяви до Служби безпеки та Державного бюро розслідувань.

«Я хочу, щоб було проведено всебічне розслідування обставин здійснення цих записів, передусім їх достовірності, всіх фактів, а також хто і на чиє замовлення це робив, як ці записи опинилися у Гео Лероса», — зазначив глава ОП.

Він розповів, що його брат Денис з 2014 року їздив у зону бойових дій як доброволець, і його «добре знає і поважає спільнота добровольців і ветеранів».

«Я і моя родина — чесні і порядні люди. Я нікому не дозволю обливати нас брудом. Гео Лерос, і ти сам, і я, і люди, які розуміють ситуацію, знають, навіщо і в чиїх інтересах ти все це робиш і пишеш. Якщо говорити про «червоні лінії», за якими починається моральна деградація особистості, то це точно вони. І ти їх перейшов», — додав Єрмак.

Глава ОП уточнив, що особисті інтереси парламентаря «виявилися важливішими за спільну мету, з якою партія «Слуга Народу» йшла на вибори».

Свіжі дописи

  • Новини

Генштаб: ЗСУ утримують позиції та відбивають штурми ворога на декількох напрямках, за добу зафіксовано 97 боєзіткнень

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Загалом протягом минулої доби на фронті… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Кабмін створив групу щодо конфіскації російських активів за кордоном

Кабінет міністрів оновив склад робочої групи, яка займається розробкою механізмів відшкодування та створив робочу підгрупу з… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

IT коаліція надала Україні обладнання на 900 тисяч євро

ІТ-коаліція на чолі з Естонією та Люксембургом надала Україні ноутбуки, монітори та інше комунікаційне обладнання… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Говорити про відкриття нової лінії фронту поки зарано, – голова Харківської ОВА про ситуацію у регіоні

Російські війська активізували штурмові дії на окремих ділянках лінії зіткнення на Куп’янському напрямку. Періодично ворог… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

У Берліні на заводі з хімікатами сталася пожежа: частину міста накрило отруйним димом

У Німеччині у п’ятницю, 3 травня, у районі Ліхтерфельді на південно-західній околиці Берліна зайнялося приміщення філії збройової компанії… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

В Україні заборонили банкам та ломбардам приймати у заставу дрони й тепловізори

Національний банк України (НБУ) заборонив банкам і небанківським фінустановам з 4 травня приймати в заставу за кредитами… Читати більше

Friday May 3rd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.