fbpx
Сьогодні
11:05 28 Бер 2020

В уряді пообіцяли державні виплати всім, хто залишився без роботи через карантин

Українцям, які залишилися без роботи, або не зможуть працювати через карантин, держава виплатить фінансову допомогу у встановленому законодавством розмірі з так званого стабілізаційного фонду, який невдовзі сформують

це прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив в ефірі одного з телеканалів і додав, що кошти платитимуть для того, аби люди змогли перебувати вдома у період карантину, передає УНІАН.

"Доплати, про які я говорив, соціальні виплати, вони можуть здійснюватися фондом страхування на випадок безробіття вже зараз… Ми точно забезпечимо виплату всім, хто офіційно знаходився у відпустках або був звільнений з роботи", – сказав Шмигаль.

Загальна програма підтримки людей буде впроваджена у квітні-травні. Ведеться робота для того, щоб надати одноразову фінансову підтримку пенсіонерам на час карантину.

Прем'єр-міністр додав, що найближчим часом в Україні з'явиться стратегічна економічна рада розвитку країни, разом з якою ухвалюватимуть кроки для найбільш м'якого проходження економічної кризи та подальшого розвитку економіки після неї.

За даними Міжнародної організації праці, близько 25 млн людей можуть втратити роботу через коронавірус.

За даними Європейській бізнес асоціації, 48% українських компаній через введення карантину втратили істотну частину своїх доходів.

Також Торгово-промислова палата України повідомила, що через карантин зупинили роботу близько 600−700 тисяч підприємців, малих підприємств сфери послуг, установ сфери освіти, які дають роботу 3,5−4 млн осіб.

* * *

Долучайтеся сьогодні до Години землі та підписуйтеся на ЕкоРубрику в Instagram

* * *

Читайте також:

Йога через інтернет, флешмоби та гумор: як бізнес переходить на дистанційну роботу

Як перейти на віддалену роботу: підбірка інструментів

Як бізнес в Україні та світі допомагає у боротьбі з коронавірусом

Надихаючі вчинки. Як люди поводять себе під час коронавірусу і повертають віру у добро

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: