fbpx
Сьогодні
14:16 28 Бер 2020

НАТО може надати додаткову підтримку для України, - Кулеба

Фото Reuters

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, під час переговорів останній заявив, що Альянс розгляне можливість надання додаткової підтримки нашій державі.

"Єнс Столтенберг повідомив, що союзники планують обговорити додаткову підтримку Україні в рамках комплексного пакету допомоги", – повідомили у пресслужбі МЗС.

Зазначається, що Кулеба з розумінням сприйняв рішення партнерів перенести на пізніші терміни засідання Північноатлантичної Ради НАТО за участі України та Грузії, з огляду на складну епідеміологічну ситуацію в Європі та світі.

"Політика нового уряду України щодо НАТО залишається абсолютно незмінною", – зазначив міністр.

Серед ключових короткотермінових пріоритетів двосторонньої взаємодії він відзначив:

  • надання нашій державі статусу учасника "Програми розширених можливостей НАТО", як додаткового інструмента поглиблення співробітництва у військовій сфері;
  • відновлення засідань комісії "Україна-НАТО" на високому рівні;
  • оновлення комплексного пакету допомоги НАТО для України.

"Співрозмовники також обмінялися думками щодо останніх деструктивних кроків РФ, зокрема – про заборону володіти земельними ділянками на території тимчасово окупованого Криму не громадянам РФ. Було наголошено на тому, що такі дії є неприпустимими та грубо порушують державний суверенітет і територіальну цілісність України, а також міжнародне гуманітарне право", – повідомили у міністерстві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: