fbpx
Сьогодні
13:10 27 Бер 2020

Як правильно шукати роботу під час карантину

Більшість роботодавців на час карантину в Україні дозволили працівникам трудитися віддалено. Дехто змушений був відправити людей у відпустки за власний рахунок.

Попит на нових працівників зменшився. Однак людей, які шукають роботу, вистачає. Як під час карантину працевлаштуватися та що варто робити пише The Point.

Виділяйтеся

Щоб привернути увагу роботодавця, можна скласти не стандартне резюме, а записати відеорезюме. Для цього знадобиться більше часу, який у вас з'явився завдяки карантину. Продумайте, що будете говорити і як краще себе представити. Також підготуйте супровідний лист. Коротко поясніть, чому хочете працювати в компанії у такий складний період.

Проектна робота

На час карантину потреба в одних спеціалістах падає, в інших – зростає. Наприклад, більше шукають нянь. Якщо маєте педагогічну освіту чи досвід спілкування з дітьми, можете спробувати для себе щось нове. Також шукайте пропозиції, де можна працювати віддалено.

Проявляйте ініціативу

Рекрутери не завжди читають усі резюме. Зателефонуйте у компанію, запитайте чи шукають вони фахівців. Запропонуйте своє резюме. Тоді його точно переглянуть.

Співбесіда

Зустрітися з роботодавцем та поспілкуватися можна онлайн. У час розвинених технологій, це зробити легко. У такий спосіб можна дотримуватися карантину і паралельно шукати роботу. Однак не забудьте підготуватися до онлайн-співбесіди. Вас не повинен відволікати шум, задній план має бути нейтральним. Не забудьте зняти халат. Одягніть одяг, в якому прийшли б на співбесіду в офіс.

Важливі запитання

Запитуйте роботодавців про графік компанії на час карантину. Поцікавтеся, як будете добиратися на роботу. Можливо є корпоративний транспорт. Не забувайте про заходи безпеки, чистоту в офісі та на робочому місці.

За даними Міжнародної організації праці, близько 25 млн людей можуть втратити роботу через коронавірус.

За даними Європейській бізнес асоціації, 48% українських компаній через введення карантину втратили істотну частину своїх доходів.

Також Торгово-промислова палата України повідомила, що через карантин зупинили роботу близько 600−700 тисяч підприємців, малих підприємств сфери послуг, установ сфери освіти, які дають роботу 3,5−4 млн осіб.

Читайте також:

Йога через інтернет, флешмоби та гумор: як бізнес переходить на дистанційну роботу

Як перейти на віддалену роботу: підбірка інструментів

Як бізнес в Україні та світі допомагає у боротьбі з коронавірусом

Надихаючі вчинки. Як люди поводять себе під час коронавірусу і повертають віру у добро

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: