fbpx
Сьогодні
16:14 27 Бер 2020

Вбивство Шеремета: суд відклав засідання щодо зміни запобіжного заходу Антоненкові

Печерський районний суд Києва відклав судове засідання щодо зміни запобіжного заходу підозрюваному в убивстві Павла Шеремета музикантові і військовому Андрію Антоненку, оскільки прокурор не забезпечив доставку підозрюваного або режим відеозв'язку.

Про це в коментарі LB.ua повідомив адвокат Антоненка Станіслав Кулик.

За його словами, слідчий суддя у своїй повістці зобов'язав прокурора Сергія Зузака забезпечити доставку підозрюваного або відеозв'язок. Однак прокурор повідомив, що отримав цю повістку тільки сьогодні о 10:00.

За словами адвоката Леоніда Маслова, який входить до групи захисту Антоненка, в ізоляторі тимчасового утримання відмовили слідчому судді в організації відеоконференції, мотивуючи це "відсутністю письмового документа з мокрою печаткою". На думку захисту, це "відмова в правосудді", оскільки порушено термін на пом'якшення запобіжного заходу Антоненкові.

Адвокати вимагали зміни запобіжного заходу підзахисному з тримання під вартою на особисте зобов'язання.

"Антоненко не причетний до скоєння кримінального злочину, і до нього не може бути застосований жодний запобіжний захід. Але наразі ми змушені просити особисте зобов'язання. Це пояснюється тим, що зміна запобіжного заходу повинна бути на інший запобіжний захід, у нашому випадку – найлегший", – прокоментував Кулик.

Він також зазначив, що ризики, на які посилається прокуратура, як на підстави для тримання під вартою, з плином часу нівелюються. На думку захисників, ризиків нібито не існує, а підозра – необґрунтована.

У засіданні оголошено перерву до 2 квітня.

Раніше у поліції пояснили причину обшуку у юриста, який захищав Антоненка.

Адвокат Масі Найєм вранці 4 березня повідомив, що у Маслова відбуваються обшуки.

Леонід Маслов не є офіційним адвокатом Антоненка, однак він входить до групи захисту, допомагає адвокатам та публічно критикує версію слідства.

У соцмережі Маслов часто описував версію захисту та недоліки, які, на думку захисту, є у версії правоохоронців. Зокрема, Маслов публікував дані геолокації зі сторінки Антоненка, які свідчили, що в момент підготовки вбивства музикант перебував вдома.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: