fbpx
Сьогодні
08:18 27 Бер 2020

Київрада ввела 50% пільги на оренду для малого і средного бізнесу на період карантину

Депутати Київради проголосували за надання 50-відсоткових пільг для малого і середнього бізнесу на оренду комунального майна на період карантину, запровадженого у зв'язку з коронавірусом.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, якому належала ця ініціатива, повідомляє прес-служба Київміськдержадміністрації.

"Ми обіцяли і знайшли механізм, як зменшити фінансове навантаження на малий і середній бізнес, який працює в столиці. І який сьогодні найбільш вразливий у такий складний і для міста, і для країни час. Поки невідомо, коли завершаться обмежувальні заходи, і підприємці зможуть повернутися до звичного ритму роботи. І чи будуть завершені обмеження після 24 квітня. Поки про це рано говорити" , – сказав Віталій Кличко.

Зазначені пільги для бізнесу діятимуть до 31 липня. У разі неможливості використання об'єкта влада Києва вирішила тимчасово звільнити орендарів комунального майна від оплати за договорами оренди. Фактично підприємці платитимуть символічну 1 гривню.

У Києві сьогодні майже 900 тис. квадратних метрів нежитлових приміщень комунального майна здаються в оренду. І більшу частину орендує малий і середній бізнес – це близько 6 тис. суб'єктів підприємницької діяльності.

За даними Міжнародної організації праці, близько 25 млн людей можуть втратити роботу через коронавірус.

За даними Європейській бізнес асоціації, 48% українських компаній через введення карантину втратили істотну частину своїх доходів.

Також Торгово-промислова палата України повідомила, що через карантин зупинили роботу близько 600−700 тисяч підприємців, малих підприємств сфери послуг, установ сфери освіти, які дають роботу 3,5−4 млн осіб.

Читайте також:

Йога через інтернет, флешмоби та гумор: як бізнес переходить на дистанційну роботу

Як перейти на віддалену роботу: підбірка інструментів

Як бізнес в Україні та світі допомагає у боротьбі з коронавірусом

Надихаючі вчинки. Як люди поводять себе під час коронавірусу і повертають віру у добро

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: