fbpx
Сьогодні
19:10 27 Бер 2020

Голова МВФ оголосила світову економічну кризу

Фото АР

Директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду (МВФ) Кристаліна Георгієва оголосила, що світ увійшов у нову рецесію, тобто почалася нова економічна криза.

Про це Георгієва повідомила під час брифінгу 27 березня, передає hromadske.ua.

«Наразі вже зрозуміло, що ми увійшли у нову рецесію — також, або навіть гіршу, ніж у 2009 році. Щоправда, ми прогнозуємо відновлення економіки у 2021 році, але за умови, що ми досягнемо успіху у подоланні коронавірусу та нам вдасться запобігти проблемам з ліквідністю та платоспроможністю», — заявила Георгієва.

Вона наголосила, що найбільшим ризиком для економіки наразі є хвиля банкрутств, що може прокотитися світом через тимчасову зупинку економіки на карантин.

Востаннє світова економічна криза наставала у 2008-2009 році. Тоді її спровокував обвал на фондових ринках США через банкрутство декількох великих фінансових компаній США та неплатоспроможності людей, які взяли іпотечні кредити.

Через крах на фондовому ринку світова економіка у 2008 році зросла на 1,8% (проти 4,3% у 2007 році), а у 2009 році економіка світу впала на 1,67%). Економіка України у 2008-2009 році також постраждала та скоротилася: у 2009 році падіння ВВП склало 14,7% (за даними Світового банку).

Читайте також: Ліки для економіки: як Україна намагається отримати кредит від МВФ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: