fbpx
Сьогодні
19:48 27 Бер 2020

Закупівля обладнання та понад 100 млн гривень на допомогу: в "АТБ" розповіли про програми в боротьбі з коронавірусом

Найбільша в Україні мережа супермаркетів "АТБ" реалізує три національні програми в період боротьби з коронавірусом закупівля діагностичного обладнання, можливість замовлення продуктів додому і надання продуктів харчування найбільш незахищеним українцям.

Про це розповів генеральний директор корпорації "АТБ" Борис Марков в ефірі Шустер LIVE.

"Великий соціально-відповідальний бізнес, не чекаючи зустрічей і пропозицій, сам ініціювали участь в національних програмах по боротьбі з коронавірусом. На сьогоднішній день нами з Офісом Президента узгоджені три принципові програми, три проекти, які ми фінансуємо", заявив він.

За словами Маркова, мова йде про закупівлю діагностичного обладнання, можливості замовити продукти додому і надання продуктів харчування найбільш незахищеним українцям.

"Перше придбання у Франції діагностичного обладнання. На сьогодні вже укладені контракти, зроблені перші оплати і за допомогою ОП вже, сподіваюся, наступного тижня це обладнання потрапить в опорні лікарні по всій країні", розповів Марков.

"Друге спільний проект з "Новою поштою" та "Розеткою". Передбачає доставку товарів і продуктів першої необхідності до дверей конкретного покупця. Цей проект стартує в пілотному режимі в Дніпрі і Дніпропетровській області, і через кілька днів плануємо розгортати його по всій країні", – заявив Марков. Набори вже доступні тут.

"Третій, напевно найбільш соціально-значимий проект надання допомоги найменш соціально-незахищеним частинам нашого суспільства. Власники компанії виділили вже на даний момент лише на цей проект 100 млн гривень. Ми зараз чекаємо від Міністерства соцполітики актуалізації списків і плануємо наступного тижня почати адресну роздачу продуктів харчування і товарів першої необхідності", розповів він.

Також гендиректор "АТБ" розповів, що компанія працює зараз в посиленому режимі, щоб українці безпечно і зручно здійснювали покупки.

"Ми працюємо в посиленому режимі, в стандартному графіку. Всі наші 1094 магазину працюють у звичному для наших споживачів режимі, більше 90% магазинів працюють цілодобово. І ми не плануємо змінювати цієї графік доти, поки такі обмеження не будуть введені місцевими органами влади. Це дає можливість більш 4 млн покупцям щодня здійснювати покупки зручно і безпечно, і навіть під час мінімальної концентрації покупців, а саме вночі", зазначив Марков.

В "АТБ" відзначили, що ажіотаж на даний момент спав і всіх продуктів вистачає.

"Після великого сплеску, викликаного ажіотажним попитом на початку тижня, ми практично відновили всі свої товарні запаси на складах, зуміли збільшити їх в 2 рази. Сьогодні сумарний запас нашої логістичного ланцюжка складає практично 18 днів, а це склади і магазини. Ми ведемо переговори про додаткову оренді кількох складських комплексів для формування додаткового запасу соціальних товарів. З точки зору витратних матеріалів і необхідного обладнання, ми фактично приготувалися до тримісячної роботи в автономному режимі, незалежно від того, як буде розгортатися обставини. В цілому можу запевнити, що ситуація в країні з продовольчим забезпеченням стабільна з тенденцією до заповнення порожніх полиць, які сформувалися протягом днів підвищеного попиту", розповів він.

Також він нагадав, що на деякі товари введені обмеження за кількістю, які можна купити в одні руки. За словами Маркова, європейські гіганти, як Lidl, також ввели такі ж точкові обмеження на соціальні групи товарів. Це потрібно в першу чергу для боротьби з ажіотажним попитом і спекуляцією.

"Ми зіткнулися з викупом цілих груп наших товарів і перепродажем в сусідньому гастрономі в 2 або 3 рази дорожче. Ми не могли дозволити залишитися нашим покупцям без найбільш соціально-значущих товарів і запровадили обмеження, щоб задовольнити попит за всіма цими товарами за мінімальними справедливими цінами", підкреслив він.

Нагадаємо, співзасновник "АТБ" відомий український бізнесмен Геннадій Буткевич допоміг лікарням на Житомирщині. Так, "Пержанська рудна компанія", яка входить в його інвестиційну компанію BGV Group, завезла багатофункціональні ліжка для медичних цілей на загальну суму понад 1,5 мільйона гривень і перерахувала майже 800 тисяч гривень на придбання засобів індивідуального захисту і дезінфікуючих засобів в медустанови Олевська, а також придбає дороге медичне обладнання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: