fbpx
Сьогодні
10:59 27 Бер 2020

АМКУ заборонив трьом операторам мобільного зв'язку підвищувати тарифи на час карантину

В Антимонопольному комітеті України надали обов'язкові для виконання рекомендації трьом найбільшим мобільним операторам. У них заборонили підвищувати тарифи на мобільний зв'язок та інтернет.

Про це йдеться в опублікованих рекомендаціях АМКУ.

Антимонопольний комітет вважає, що зміна тарифних планів мобільними операторами, закриття дешевих тарифних планів чи примусове переведення громадян на дорожчі — це порушення умов чесної конкуренції та зловживання компаніями своїм домінуючим становищем на ринку.

Більше того, АМКУ зазначає, що такі дії мобільних операторів можуть унеможливити отримання вчасної інформації українцями, які на час карантину вимушені самоізолюватися та працювати з дому.

"У зв'язку з впровадженням обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), запобігати порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, зокрема утриматись від підвищення вартості тарифних планів, закриття соціальних, дешевих, мінімальних тарифних планів, автоматичного (примусового) переведення абонентів на дорожчий тарифний план, погіршення якості надання послуг", — йдеться у рекомендаціях АМКУ мобільним операторам.

Рекомендації Антимонопольного комітету компаніям «Київстар» «ВФ Україна» та «Лайфцел» є обов'язковими для виконання.

Нагадаємо, у Мінсоцполитики заявили, що на період карантину мережа супермаркетів АТБ забезпечить продуктами біля 1 мільйону людей з вразливих верств – продуктові набори планується надавати одиноким особам: віком понад 80 років, громадянам похилого віку, які потребують догляду, та особам з інвалідністю.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: