fbpx
Сьогодні
14:51 26 Бер 2020

Прем'єр-міністр: Ніяких VIP-палат для чиновників бути не може

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль прокоментував ситуацію щодо можливих VIP-палат для перших посадових осіб країни у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Про це він написав у телеграмі.

"Уряд не видавав жодних вказівок про облаштування особливих палат для високопосадовців.

З огляду на це, звертаюся до представників місцевої влади, у підпорядкуванні яких перебувають комунальні медичні заклади. Закликаю, щоби всі відповідальні органи на місцях перевірили інформацію щодо виділення окремих палат і прозвітували.

Моя позиція: ніяких VIP-палат для чиновників бути НЕ може! Палати з місцями, обладнаними для охорони, мають бути лише для осіб, які прибувають із закладів пенітенціарної системи".

Напередодні з'явилася інформація, що Департамент охорони здоров'я КМДА розіслав медичним закладам міста наказ про особливі умови лікування "особливих пацієнтів".

Департамент визначив перелік медзакладів, які повинні будуть приймати таких пацієнтів та прописав особливі вимоги до утримання хворих. Серед головних вимог – окремі, ізольовані від інших приміщень, палати площами не менше 13 квадратних метрів з затіненими вікнами. Палати повинні мати зручні комунікації з операційним блоком, діагностичним та іншими відділеннями. Також передбачена наявність окремого резерву лікарських засобів та розгортання знову таки окремих сестринських цілодобових постів у вищевказаних палатах або ж біля них.

Сьогодні Кличко повідомив, що президент обіцяв скасувати розпорядження про VIP-палати.

Нагадаємо, у столиці вже зафіксували 40 інфікованих коронавірусом.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: