fbpx
Сьогодні
16:12 26 Бер 2020

Офіційно: "Слуга народу" відмовляється від державного фінансування та направляє ці кошти на боротьбу з коронавірусом

Партія "Слуга народу" відмовляється від державного фінансування та направляє ці кошти на боротьбу з коронавірусом.

Про це заявила заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"Голова партії Олександр Корнієнко запропонував всю суму, що мала бути виділена з бюджету на діяльність нашої політичної сили до кінця 2020 року, спрямувати до Стабілізаційного фонду, що створюється Кабінетом міністрів. Звідти кошти надійдуть на потреби українських медиків, які борються сьогодні із пандемією коронавірусу. Це рішення підтримала Вища рада партії", – заявила вона.

Крім того, "Слуга Народу" закликає всі парламентські партії, які за законом мають фінансування з бюджету, вчинити так само.

"Нагадую, що загальна сума, що має бути спрямована за законом на діяльність партій до кінця року, становить 212,6 млн грн. Це суттєві кошти, які можуть бути витрачені на забезпечення медиків засобами індивідуального захисту або на доплату їм за роботу в умовах пандемії.

Хочемо відразу ж розвіяти побоювання щодо ризиків втрати партіями незалежності від великого капіталу внаслідок такого рішення. Такі побоювання дійсно є – адже сама норма про державне фінансування партій свого часу запроваджувалася для забезпечення такої незалежності – але на сьогодні вони є безпідставними. Адже будь-яка партія, що потрапила до парламенту, згідно із законом отримала відшкодування витрат на минулорічну парламентську кампанію. Також партії вже отримали фінансування за перший квартал цього року. Відповідно, цих коштів має вистачити для того, щоб фінансувати партійну діяльність поточного року. Їх, дійсно, значно менше, ніж держфінансування на увесь рік, тому доведеться «затягнути паски» та відмовитись від низки проектів. Але ці проблеми зараз є такими дрібними порівняно з тими викликами, що стоять перед Україною і українцями", – зазначає Кравчук.

Вона підкреслила, що кожен має робити свій внесок у те, щоб країна пережила глобальну пандемію з мінімальними наслідками.

"Зберегти життя людей, підтримати лікарів, які на першому краю боротьби з пандемією, – ці завдання зараз мають абсолютний пріоритет", – резюмує Кравчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: