fbpx
Сьогодні
14:34 26 Бер 2020

Кабмін пропонує скасувати держпідтримку фермерів в умовах відкриття ринку землі, - Милованов

Запропоновані Кабінетом міністрів зміни до бюджету на 2020 рік скасовують державну підтримку фермерів, зокрема програми відшкодування кредитів на купівлю сільськогосподарської землі.

Про це повідомив колишній міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

"Сьогодні кілька джерел опублікували пропозиції до змін державних видатків. В результаті таких змін земельної реформи більше не буде. А якщо буде, то не для людей і маленьких фермерів, а для великих компаній, у кого є гроші під час кризи", — заявив Милованов.

За його словами, уряд може скасувати видатки на програми відшкодування кредитів на купівлю сільськогосподарської землі після відкриття ринку, а також скасувати фінансування фонду гарантування кредитів на купівлю землі.

"Це означає, що фінансової підтримки для малих фермерів під час запуску ринку землі (якщо він взагалі тепер станеться) більше не буде. І знов виграють ті, у кого кращі зв'язки та більше грошей", — додав ексміністр.

Окрім цього, за його словами, уряд пропонує скасувати програми державної підтримки агропромисловості, урізати видатки на просування українського експорту, інвентаризацію сільськогосподарських земель тощо.

Зазначимо, що відповідні пропозиції уряд 26 березня обговорив з депутатами Верховної Ради. Представники всіх парламентських фракцій та груп ці пропозиції розкритикували.

Відповідні пропозиції уряд готує у зв'язку з економічною кризою, яку викликала пандемія коронавірусу та карантинні заходи, пов'язані з нею.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: