fbpx
Сьогодні
09:34 25 Бер 2020

Україна застерігає Євросоюз від зняття антиросійських санкцій на тлі пандемії коронавірусу

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба попередив главу МЗС Данії про маніпуляцію РФ пандемією коронавірусу заради зняття санкцій, і попросив донести ці застереження до інших колег у країнах ЄС.

Як повідомили "Європейській правді" у пресслужбі МЗС України, про це йшлося у телефонній розмові Кулеби і Йеппе Кофода у вівторок.

Кулеба привернув увагу данського колеги до спроб Росії маніпулювати пандемією і закликати до зняття санкцій під прикриттям гуманітарних міркувань.

"Це маніпуляція, бо ЄС запровадив санкції не через коронавірус, а через агресію Росії проти України. Відповідно, вони можуть бути пов'язані виключно з виконанням Росією своїх зобов'язань у контексті мирного врегулювання та деокупації українських територій Донбасу та Криму", – наголосив глава МЗС.

У свою чергу, Йеппе Кофод запевнив Кулебу, що поділяє саме такий підхід.

Кулеба також обговорив з колегою допомогу українцям, які у час обмеження подорожей залишаються в Данії.

"Буду вдячний, якщо на час пандемії Данія не буде застосовувати санкції за протерміновані документи для тих, хто нині не може виїхати з країни. Зі свого боку, Україна надаватиме аналогічне сприяння громадянам Данії", – сказав Кулеба.

Раніше голова комітету російської Ради федерації з міжнародних справ Костянтин Косачев закликав міжнародну спільноту скасувати усі взаємні санкції у зв'язку з коронавірусом, падінням цін на нафту та загрозою глобальної економічної кризи.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: