fbpx
Сьогодні
17:49 25 Бер 2020

В Україні запустили сервіси пошуку поїздок для медпрацівників

На тлі карантину та поширення коронавірусу українські IT-фахівці запустили 2 сервіси пошуку поїздок для медичних працівників – "Підвези лікаря" і "Волонтерське Таксі".

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зазначається, що 20 березня киянин Андрій Приходченко, який працює в TEDx (Київ) і дизайнерській компанії Reprezent, створив онлайн-сервіс "Підвези лікаря".

За його словами, це агрегатор поїздок, який дозволя водіям знайти попутників та навпаки, сервіс насамперед орієнтовани на працівників медичної галузі.

Замовити поїздку можна у всіх містах України.

22 березня засновник і розробник української соцмережі Soul Руслан Чешко створив сервіс "Волонтерське Таксі" на платформі Soul.

Повідомляється, що у сервісі можна залишити заявку по необхідному маршруту як тим, хто потребує транспорту, так і водіям, які готові допомогти з перевезенням.

Сервіс дозволяє водіям брати більше одного попутника.

"Найближчим часом розробники планують надати можливість медпрацівникам вказати свій статус і мати пріоритет на карті у вигляді спеціальної геомітки", – йдеться у повідомленні.

Крім того, українці запустили в Facebook, Telegram і Viber флешмобі #підвезі_лікаря і #разомнароботу. В рамках флешмобів небайдужі українці допомагають лікарям добиратися на роботу або з роботи, в тому числі в/з передмість.

Раніше повідомлялося, що в Києві служби таксі Bolt і Uber висловили готовність безкоштовно перевозити медичних працівників на роботу і додому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: