fbpx
Сьогодні
09:22 25 Бер 2020

Колишній генпрокурор: Підозра Порошенку - це юридичний "треш"

Підозра, яку було підготовлено слідчими Державного бюро розслідувань п'ятому президенту України Петру Порошенку, є юридично необґрунтованою і незаконною, заявив колишній Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка.

"Кожен юрист, хто хотів ознайомитися з цим документом, мав можливість це зробити, прокоментувати і власне, зробити висновки. Те, що було запропоновано підписати, – це дійсно юридичний "треш", що не витримує жодної критики. І очевидно, що мій підпис міг бути так само підставою для кримінального переслідування в мою сторону. Тому що, по-перше, документ був необгрунтованим. І, по-друге, він був незаконним. тобто те, в чому звинувачували п'ятого президента, не мало під собою достатніх підстав – не було жодних доказів, які підтверджують ці дії.

І власне юридична кваліфікація була фантастична – в цих діях не можна було звинуватити президента в той час", – підкреслив Рябошапка в інтерв'ю виданню "Гордон".

На думку колишнього генпрокурора Ірина Венедіктова, яка раніше очолювала ДБР, а тепер є Генеральним прокурором України може підписати будь-який документ, якщо буде вказівка керівництва.

"Сьогодні є новий Генеральний прокурор, яка, можливо, є співавтором цього документа, вона вже майже тиждень генпрокурор. Вона може прекрасно підписати цей документ … Я не астролог і тут я не можу передбачити. Я думаю, що вона готова підписати все, що завгодно, про що її попросять ті, хто привів її на цю посаду", – підсумував Рябошапка.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: