fbpx
Сьогодні
20:08 25 Бер 2020

Частина депутатів "Слуги народу" закликали Раду прийняти "антиколомойський" законопроект і запустили флешмоб #ніДефолту

Фото Reuters

Низка народних депутатів "Слуги народу" закликали через соціальні мережі підтримати законопроєкт №3260 щодо неповернення виведених з ринку банків ексвласникам. Документ у ЗМІ називають антиколомойським.

"Ми, народні депутати України, члени фракції "Слуга народу", закликаємо колег по фракцїї та парламенту підтримати законопроєкт №3260, що унеможливить скасування рішення НБУ про націоналізацію/ліквідацію банків та повернення несправедливої компенсації з Державного бюджету їх попереднім власникам.

На сьогодні його ухвалення — єдиний шанс для України отримати кредит від МВФ та уникнути дефолту", – йдеться в заяві, пише "Економічна правда".

Попередньо заяву у Facebook розмістили голова комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина ТретьяковаМикита ПотураєвЛада БулахЄгор ЧернєвІван ЮнаковВадим ГалайчукГанна Бондар та Ліза Богуцька, а також експрем'єр Олексій Гончарук. Список продовжує збільшуватися.

Законопроєкт передбачає, що власники і ексвласники банків, інтереси яких було порушено через виведення фінустанови з ринку, можуть отримати відшкодування збитку лише у грошовій формі. При цьому визнання незаконним рішення про виведення банку з ринку не може бути підставою для його скасування.

Водночас депутати Олександр Дубінський та Ігор Палиця, пов'язані з ексвласником ПриватБанку Ігорем Коломойським, зареєстрували у Верховній Раді законопроєкти, альтернативні внесеному напередодні урядом, необхідному для відкриття нової програми з МВФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: