fbpx
Сьогодні
14:26 24 Бер 2020

Захворюваність на грип і ГРВІ падає через карантин, - МОЗ

Заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявляє, що запровадження карантину призвело до зниження захворюваності на грип та ГРВІ.

Про це сказав Ляшко на брифінгу 24 березня.

"Ми недавно проводили дослідження, як впливають наші превентивні заходи. Не можна сказати, що ми вже можемо сьогодні говорити про коронавірусну хворобу, але ми дивимося на грип і грипоподібні захворювання, і ми маємо позитивну динаміку, відзначаємо зменшення кількості випадків грипу і грипоподібних захворювань серед населення України.

Це може опосередковано свідчити, що карантинні заходи будуть давати свій позитивний ефект.

І відсутність стрімкої динаміки розвитку і поширення коронавірусної хвороби на території України – це знову ж таки один з моментів (результатів.) тих превентивних заходів, які зробило керівництво нашої держави, щоб унеможливити велику кількість випадків коронавірусної хвороби".

Ляшко додав, що МОЗ упевнене в тому, що все, що вони роблять, є правильним, і що всі поради, які вони дають населенню, призведуть до ефективних заходів профілактики.

Головний санлікар зазначив, що за минулу добу зареєстровано 11 нових випадків коронавірусу (10 на Київщині та 1 – у Тернопільській області). 24 березня підтвердили 13 нових випадків у Чернівецькій області (в основному це ті люди, які контактували з тим, хто захворів раніше).

Наразі дослідження на коронавірус проводять як експрестестами, так і у вірусологічних лабораторіях.

Ляшко сподівається, що кількість хворих стрімко не зростатиме, оскільки люди будуть дотримуватися карантину, не виходити без потреби з дому, тримати соціальну дистанцію у 1,5 метри та часто мити руки з милом.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: