fbpx
Сьогодні
11:57 24 Бер 2020

В Україні запустили портал для підтримки бізнесу в умовах карантину

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України запустило портал для підтримки підприємців, діяльність яких постраждала через запровадження карантину.

Наразі портал доступний за посиланням.

На урядовому сайті зібрано всі діючі обмеження, запроваджені в Україні на період карантину, а також перелік заходів щодо державної підтримки бізнесу. Також там міститься роз'яснення до ухвалених Верховною Радою законів щодо підтримки бізнесу та щодо змін до програми доступних кредитів під 5-7-9% річних.

"Цей портал дозволить підприємцям, перш за все, отримувати виключно офіційну інформацію, вже зібрану в єдиному місці. Ми будемо оновлювати її та повідомляти про всі зміни, які запроваджуватимуться для малого та середнього бізнесу", — прокоментував заступник міністра розвитку економіки Дмитро Романович.

17 березня депутати підтримали закони про підтримку бізнесу у звязку з карантином. Закони запроваджують для бізнесу такі заходи:

  • Звільнення бізнесу від штрафів за порушення податкового законодавства у період з 1 березня по 30 квітня 2020 року;
  • Звільнення від оподаткування єдиним соціальним внеском всіх ФОПів за березень та квітень 2020 року, за несплату ЄСВ за цей період не штрафуватимуть;
  • Встановити мораторій на перевірки бізнесу з 18 березня по 31 травня 2020 року;
  • Продовжити термін подання річної декларації про майновий стан (подається громадянами, зокрема держслужбовцями) до 1 липня 2020 року (термін подання річної декларації закінчується 30 квітня);
  • Зробити податкові канікули з плати за землю (місцевий податок) з 1 березня по 30 квітня 2020 року;э
  • Виключити нежитлову нерухомість з бази оподаткування податком на нерухоме майно протягом 1 березня-30 квітня 2020 року.

Нацбанк на днях затвердить принципи "кредитних канікул" для бізнесу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: