В “АТБ” запровадили окремий час відвідування для літніх людей

Мережа супермаркетів АТБ під час карантину з 9:00 до 10:00 буде обслуговувати лише літніх людей. Такі заходи вводять, щоб вони безпечно могли здійснити покупки.

Про це повідомив генеральний директор корпорації АТБ Борис Марков.

Щодня магазини АТБ по всій країні відвідують 4 мільйони людей, 20% серед них – це люди похилого віку, каже Марков. Для них запроваджують окремий час, оскільки вони у групі найбільшого ризику захворіти на коронавірус.

"Відсьогодні вводимо для них спеціальний, регламентний час. Щодня, в період дії загальнонаціонального карантину, з 9:00 до 10:00 ранку, магазини мережі АТБ чекають літніх людей для здійснення безпечних покупок", – повідомив він.

"Закликаємо всіх наших покупців поставитися з розумінням до такого регламенту і вибрати для себе інший час для відвідування магазинів АТБ", – додав Марков.

Раніше у Мінсоцполитики заявили, що на період карантину мережа супермаркетів АТБ забезпечить продуктами біля 1 мільйону людей з вразливих верств – продуктові набори планується надавати одиноким особам: віком понад 80 років, громадянам похилого віку, які потребують догляду, та особам з інвалідністю.

Крім того, мережа супермаркетів "АТБ" спільно з поштовою службою "Нова пошта" та онлайн-магазином "Розетка" запускають доставку готових наборів продуктів додому.

Перед тим "АТБ" ввела обмеження на продаж продуктів. Тепер в одні руки можна взяти лише визначену кількість товарів. У компанії це пояснили тим, що через паніку щодо коронавірусу спритні покупці скуповують товари в "АТБ", а потім продають їх втридорога.

Відзначимо, що особливому ризику в ситуації з поширенням коронавируса схильні насамперед літні люди, при цьому рівень смертності зростає в геометричній прогресії приблизно з 65 років.

У Китаї, наприклад, рівень смертності серед інфікованих у віковій групі до 40 років склав 0,2%, але у віці від 70 до 79 років цей показник підвищився до 8%, а з 80 років – до 14,8%.

Таким чином, в період пандемії коронавируса люди похилого віку повинні бути особливо захищені, тим більше якщо вони страждають хронічними захворюваннями, що підвищують небезпека летального результату. Вхідні в цю групу ризику повинні уникати будь-яких скупчень народу, будь то масові заходи або зустрічі в людних місцях.

Літніх батьків не варто просити доглянути за онуками в разі карантину або в будь-яких подібних ситуаціях. Необхідно також виключити їх походи по магазинах – родичі повинні подбати про те, щоб принести їм продукти на будинок.

Свіжі дописи

  • Новини

Усі розвідки партнерів поінформовані про загрози й перспективи, які є зараз, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні наголосив, що всі розвідки країн-партнерів поінформовані про наявні загрози… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: в Україні формують добровольчий жіночий підрозділ управління БПЛА

В Україні виникла ініціатива із формування добровольчого жіночого підрозділу, що займатиметься безпілотниками у тісній інтеграції… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Зеленський провів Ставку: заслухав доповіді по фронту та про перемовини щодо звільнення полонених

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 29 квітня, провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. Під час засідання… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Шмигаль провів розмову з новим Прем’єр-міністром Ірландії: обговорили ракетні атаки та конфіскацію активів рф

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів розмову з новим Тішоком (Прем’єр-міністром) Республіки Ірландія Саймоном Гаррісом. Про… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

У Литві вважають, що про питання повернення українців призовного віку з-за кордону мають обговорюватися на рівні ЄС

Прем’єр-міністерка Литви Інґріда Шимоніте вважає, що деякі питання повернення українців призовного віку в Україну мають… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Ракетний удар по Одесі: четверо загиблих, 28 поранених

Кількість загиблих унаслідок ракетного удару по Одесі збільшилась до чотирьох. Також відомо про 28 поранених,… Читати більше

Monday April 29th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.