fbpx
Сьогодні
14:36 24 Бер 2020

В "АТБ" запровадили окремий час відвідування для літніх людей

Мережа супермаркетів АТБ під час карантину з 9:00 до 10:00 буде обслуговувати лише літніх людей. Такі заходи вводять, щоб вони безпечно могли здійснити покупки.

Про це повідомив генеральний директор корпорації АТБ Борис Марков.

Щодня магазини АТБ по всій країні відвідують 4 мільйони людей, 20% серед них – це люди похилого віку, каже Марков. Для них запроваджують окремий час, оскільки вони у групі найбільшого ризику захворіти на коронавірус.

"Відсьогодні вводимо для них спеціальний, регламентний час. Щодня, в період дії загальнонаціонального карантину, з 9:00 до 10:00 ранку, магазини мережі АТБ чекають літніх людей для здійснення безпечних покупок", – повідомив він.

"Закликаємо всіх наших покупців поставитися з розумінням до такого регламенту і вибрати для себе інший час для відвідування магазинів АТБ", – додав Марков.

Раніше у Мінсоцполитики заявили, що на період карантину мережа супермаркетів АТБ забезпечить продуктами біля 1 мільйону людей з вразливих верств – продуктові набори планується надавати одиноким особам: віком понад 80 років, громадянам похилого віку, які потребують догляду, та особам з інвалідністю.

Крім того, мережа супермаркетів "АТБ" спільно з поштовою службою "Нова пошта" та онлайн-магазином "Розетка" запускають доставку готових наборів продуктів додому.

Перед тим "АТБ" ввела обмеження на продаж продуктів. Тепер в одні руки можна взяти лише визначену кількість товарів. У компанії це пояснили тим, що через паніку щодо коронавірусу спритні покупці скуповують товари в "АТБ", а потім продають їх втридорога.

короновірус старший вік

Відзначимо, що особливому ризику в ситуації з поширенням коронавируса схильні насамперед літні люди, при цьому рівень смертності зростає в геометричній прогресії приблизно з 65 років.

У Китаї, наприклад, рівень смертності серед інфікованих у віковій групі до 40 років склав 0,2%, але у віці від 70 до 79 років цей показник підвищився до 8%, а з 80 років – до 14,8%.

Таким чином, в період пандемії коронавируса люди похилого віку повинні бути особливо захищені, тим більше якщо вони страждають хронічними захворюваннями, що підвищують небезпека летального результату. Вхідні в цю групу ризику повинні уникати будь-яких скупчень народу, будь то масові заходи або зустрічі в людних місцях.

Літніх батьків не варто просити доглянути за онуками в разі карантину або в будь-яких подібних ситуаціях. Необхідно також виключити їх походи по магазинах – родичі повинні подбати про те, щоб принести їм продукти на будинок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: