fbpx
Сьогодні
20:06 24 Бер 2020

У Раді заявили про необхідність завершити реформу децентралізації

Голова Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко переконаний, що процес децентралізації не повинен зупинятися навіть у такий важкий для країни час.

Про це він заявив під час відеоконференції з обговорення актуальних питань формування адміністративно-територіальних одиниць субрегіонального рівня, передає пресслужба Клочка.

«У цей непростий для усієї країни час Комітет знаходиться у стані готовності для прийняття невідкладних рішень. Народні депутати нашого Комітету перебувають в режимі онлайн та у разі необхідності при дотриманні необхідних заходів безпеки готові невідкладно зібратися. Ми маємо продовжувати підготовку та ухвалювати рішення, які необхідні для продовження реформи децентралізації», – заявив голова Комітету.

Окрім того Андрій Клочко підтримав напрацювання Міністерства розвитку громад та територій, які були сьогодні презентовані під час відеоконференеції.

«Ми готові бути вашими партнерами у цьому процесі та приймати участь у відповідних дискусіях», – заявив парламентар та зазначив, що ці напрацювання є дуже важливими, але потребують подальшого обговорення.

«На адресу нашого Комітету надходить багато звернень від місцевих рад, представників ОТГ, що стосуються питання адміністративно-територіального устрою, в тому числі і формування адміністративно-територіальних одиниць районного рівня. І їхні кількість показую нам, наскільки ці питання є дискусійними, подекуди – дуже гострими. Тому при розробці відповідних методичних рекомендацій ми маємо проявити максимум виваженості та компетентності», – відзначив Андрій Клочко.

Парламентар також звернувся до представників органів місцевого самоврядування при розгляді таких питань бути політично неупередженими, відкинути партійні інтереси, а діяти виключно в інтересах місцевих громад для якнайкращого майбутнього своїх мешканців.

У свою чергу, заступник очільника Мінрегіону В'ячеслав Негода зазначив, що всі основні сьогоднішні меседжі та інформація, яка є в наявності у Міністерства, буде систематизована та викладена у вільний доступ для певного обговорення. «Узгодимо з Комітетом, з його головою – Андрієм Клочком, коли ми зможемо розпочати зустрічі в такому режимі, але більш вузькому колі з відповідними областями», – зазначив Негода.

Він підкреслив, до цієї роботи у подальшому будуть залучені також народні депутати, тому що питання районного поділу – це виключно компетенція парламенту.

Підсумовуючи, учасники зійшлися на тому, що часу залишилося дуже мало. Відповідний законопроєкт має з'явитися у парламенті не пізніше квітня.

Нагадаємо, що після розмови з МВФ, Кабмін зареєстрував у Раді оновлений "антиколомойський" законопроєкт.

Раніше МВФ погодив "антиколомойський" законопроєкт.

Зазначимо, Милованов назвав джерело грошей для держави, про яке всі забули.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: