fbpx
Сьогодні
22:48 24 Бер 2020

Шмигаль про карантин та економічну кризу: ми не знаємо, скільки це триватиме

Пандемія коронавірусу і економічна криза — найсерйозніші виклики за всю історію існування України. Вони вже змінили наше життя, наш побут і нашу роботу. Віддалена робота, соціальне дистанціювання, зміна умов для бізнесу — нова реальність, у якій ми вже живемо.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Будемо чесними: ми не знаємо, скільки це триватиме", – зазначив він.

За словами Шмигаля, зараз створюється "мозковий центр" для розробки спільних рішень щодо реагування на надзвичайні виклики.

"Ми вже знаємо, що треба зробити, аби подолати вірус. Водночас країна має мобілізувати ресурси для реагування на економічні виклики. Для цього, уряду потрібна нова стратегія і спільні дії. Сьогодні я провів відеозустріч із представниками аналітичних центрів, українського бізнесу та Офісу Президента. На ній ми домовилися, що формуємо відкриту стратегічну платформу, створену на засадах професіоналізму. Це — "мозковий центр" для розробки спільних рішень щодо реагування на надзвичайні виклики, впорядкування антикризових дій і паралельно розробки довгострокової стратегії розвитку України в умовах глобальної економічної нестабільності", – розповів Шмигаль.

Зазначається, що Центр об'єднає інтелектуальні потужності бізнесу та ключових аналітичних центрів. Вже долучилися Інститут економіки і прогнозування НАН України, "Нова Країна", "Центр Разумкова", "Український інститут майбутнього", УКРПРОМВНЕШЭКСПЕРТИЗА та інші. Запуск ініціативи координує команда Кирила Криволапа. Вона залучатиме представників аналітичних центрів, незалежних експертів та бізнесу до спільної роботи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: