fbpx
Сьогодні
11:07 24 Бер 2020

Самоізоляцію українців можуть почати перевіряти за допомогою мобільних операторів, - МВС

Правоохоронці можуть почати контроль самоізоляції українців у зв'язку зі спалахом коронавірусу, повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Про це заявив Геращенко в ефірі "Свободи слова" на ICTV.

"Поліція почала отримувати в автоматизованому порядку дані від прикордонників щодо українців, які підписали особисті зобов'язання про 14-денний карантин шляхом самоізоляції.

Не відкидаю (можливості), що за прикладом Південної Кореї, Ізраїлю та Польщі державі доведеться звернутися до мобільних операторів і здійснювати контроль за умовами карантину через моніторинг мобільних мереж".

За словами Геращенка, при в'їзді в країну всі українці, які повертаються, підписують зобов'язання про добровільний карантин на 14 днів, але деякі з них одразу намагаються його порушити.

Як приклад несвідомого ставлення, Антон Геращенко навів ситуацію, за якої до нього звернулася знайома і розповіла, що рейсом з Іспанії до "Борисполя" прибула дівчина, яка стверджує що жодних зобов'язань про 14 днів добровільного карантину з неї не брали.

Прикордонники, в свою чергу, запевнили, що дівчина зобов'язання про самоізоляцію підписала і навели копію відповідного документа.

Виявилося, що дівчина збрехала своїй матері заради того, щоб поїхати з Києва до Львова побачити свого сина.

Геращенко: "Звичайно ця дівчина тепер нікуди не поїде. А якби поїхала, то вона порушила б умови підписки про самоізоляцію. Якби факт порушення з її боку було б встановлено поліцією, то її було б затримано й оштрафовано на 17 або навіть 34 тисячі гривень".

Геращенко також назвав прізвище священнослужителя з Тернопільської області, який зараз перебуває в реанімації через коронавірусну хворобу COVID 19. Це – Олег Вінніков. За підрахунками МВС, він за тиждень контактував приблизно з 500 людьми.

Антон Геращенко навмисно назвав прізвище священника, щоб ті, хто контактував із ним, залишалися вдома й за потреби звернулися до лікаря.

Наразі в Україні зафіксовано 84 випадки COVID-19.

Раніше у "Слузі народу" офіційно підтвердили коронавірус у нардепа Горбенка, який в останній місяць не виїжджав закордон.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Ілля Ємець заявив, що вірус буде ширитися Україною та найважче чекає українців попереду. Він закликав населення дотримуватися правил карантину та звертатися до лікарів при симптомах хвороби.

Читайте також – ПЛР, експрес і реалії: як пройти тест на коронавірус і де його знайти

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: