fbpx
Сьогодні
13:55 24 Бер 2020

Прокуратура взялася за київських митників через експорт масок в Іспанію

Прокуратура Києва розпочала досудове розслідування за фактом можливого зловживанням службовим становищем працівниками Київської митниці під час оформлення експорту медичних масок з України до Іспанії.

Про це повідомляє Київська прокуратура, та речниця відомства Надія Максимець у коментарі УП.

Правоохоронці відкрили провадження після появи в ЗМІ інформації, що поставка вказаного товару була здійснена за заниженою вартістю задля ухилення від сплати митних платежів. Прокуратуру зацікавило, яким чином відбувся цей експорт.

Максимець: "Чому була встановлена така низька ціна на маски? Тому, що іноземець, який начебто здійснював поставку цього товару до Іспанії, мав би задекларувати суму витрат на придбання і експорт цих масок, тобто мав показати джерела походження цих коштів, якби вона перевищувала суму у 10 тисяч євро.

Завдяки заниженій вартості товару і розділення її на дві партії цю норму вдалося обійти. Поставка масок була здійснена двома партіями по 7,5 тис євро".

Враховуючи викладене, прокуратура міста Києва внесла відомості про можливе вчинення службовими особами Київської митниці кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Досудове розслідування здійснюватиме управління ДБР, розташоване в Києві.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: