fbpx
Сьогодні
19:34 24 Бер 2020

Після розмови з МВФ, Кабмін зареєстрував у Раді оновлений "антиколомойський" законопроєкт

Кабінет Міністрів зареєстрував у Верховній Раді оновлений законопроєкт №3260 щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності. Його ухвалення є однією з вимог Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Проєкт закону оприлюднено на сайті парламенту.

Законопроєкт називають "антиколомойським", оскільки поки що найбільше значення він має для державного Приватбанку в протистоянні з колишнім власником бізнесменом Ігорем Коломойським.

Законопроєкт передбачає, що власники і колишні власники банку можуть отримати відшкодування збитку тільки у грошовій формі. Водночас визнання незаконним рішення про виведення банку з ринку не може бути підставою для його скасування.

У пояснювальній записці до документа йдеться, що він містить три блоки змін до законодавчих актів.

1. Удосконалення регулювання діяльності банків через надання Національному банку необхідних інструментів впливу. Це "підвищить здатність регулятора адекватно реагувати у випадках порушення законодавства в процесі придбання або збільшення істотної участі в банку" і "забезпечить недопущення до управління банками недобросовісних або фінансово неспроможних осіб".

2. Встановлення особливостей судового провадження у справах про оскарження рішень Національного банку про віднесення банку до категорії неплатоспроможних, про відкликання у банку банківської ліцензії та ліквідацію банку, рішень Фонду гарантування вкладів фізосіб про введення тимчасової адміністрації в банку, про початок процедури ліквідації банку, про затвердження плану врегулювання тощо.

3. Удосконалення регулювання ліквідаційної процедури банків, механізму відшкодування збитків (стягнення збитків) із пов'язаних з банком осіб та інших осіб, якими банку і кредиторам банку було завдано збитків, розширення і вдосконалення механізмів участі держави у виведенні банку з ринку.

Раніше МВФ погодив "антиколомойський" законопроєкт.

Зазначимо, Милованов назвав джерело грошей для держави, про яке всі забули.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: