fbpx
Сьогодні
11:23 24 Бер 2020

Нардеп, який супроводжував літак із медзасобами з Китаю, прокоментував ситуацію з апаратами ШВЛ

Андрій Мотовиловець

Депутат від "Слуги народу" Андрій Мотовиловець, який супроводжував літак із медичними засобами з Китаю, розповів про конкуренцію різних країн у закупівлях.

Про це сказав Мотовиловець в інтерв'ю УП.

"У нас було оплачене замовлення на апарати вентиляції легень. Вже після приземлення (у Китаї – УП) ми дізналися, що нам відмовляються його постачати.

Спочатку написали, що все готово, все є, чекає на складі. Потім в останній момент була включена задня. І треба було "вмикати" військових аташе, щоб вони нам допомагали в цій ситуації.

У підсумку все вийшло".

Деталі: За словами депутата, у китайському Гуанчжоу сказали, що лише дві країни відправили за медичними товарами військові літаки: Україна та Сполучені Штати Америки.

Мотовиловець запевняє, що це свідчить про максимально докладені зусилля.

Україна оплатила замовлення в той час, коли літак направився в Китай, а остаточно домовленості були досягнуті вже на митному складі.

Нагадаємо, уночі з китайського міста Гуанчжоу в аеропорт «Бориспіль» прибув літак Іл-76 Збройних Сил, який привіз обладнання й тести, необхідні для діагностики коронавірусу SARS-CoV-2 Йдеться про два види тестів на коронавірус — експрес-тести (250 тисяч), які майже одразу визначають наявність вірусу на 5-7 день після інфікування і тести для ПЛР (їхня кількість не уточнюється; такі тести дають результат за день, але є більш точними).

Крім того, доставлено медичні маски різного ступеня захисту, дезінфектори, апарати штучної вентиляції легень та інші засоби, необхідні для боротьби з поширенням COVID-19.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: