fbpx
Сьогодні
14:43 24 Бер 2020

Головний санлікар назвав, скільки в Україні апаратів штучної вентиляції легень

У лікарнях України є щонайменше 4 тисячі апаратів штучної вентиляції легень, не враховуючи, апарати, які є в операційних відділеннях і приватних клініках.

Про це сказав заступник міністра охорони здоров'я – головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу 24 березня.

"Близько 4000 апаратів штучної вентиляції легень є у відділеннях інтенсивної терапії інфекційних лікарень.

Близько трьох з половиною тисяч апаратів штучної вентиляції легень є у відділеннях інтенсивної терапії, які згідно з перспективними планами перепрофілювання лікарень в подальшому можуть використовуватись для надання реанімаційної допомоги хворим на коронавірусну хворобу.

В той же час ще є значна кількість апаратів для штучної вентиляції легень в операційних, які проводили планові операції".

Ляшко нагадав, що на період карантину проведення планових операцій заборонено, тому ці апарати також можуть бути використані, якщо виникне така потреба.

Він також зазначив, що багато приватних медичних закладів також переформатовують свої лікарні і виділяють поверхи, бокси і кімнати для можливого прийому клієнтів з коронавірусом.

Відповідаючи на питання про кількість апаратів штучної вентиляції легень, Ляшко наголосив, що не потрібно зосереджувати увагу саме на цих апаратах.

МОЗ каже, що захворюваність на грип і ГРВІ падає через карантин.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: