fbpx
Сьогодні
21:25 23 Бер 2020

Зеленський спростував заяви про те, чому Рада може ввести надзвичайний стан

Фото Reuters

Президент України Володимир Зеленський спростував заяви політиків, які переконують, що Верховна Рада введе надзвичайний стан, щоб "протягнути непопулярні рішення".

Про це він сказав у своєму відеозверненні.

"У складні для країни часи займатися політичним хайпом – фактично дорівнює мародерству. Ви говорите, що влада введе надзвичайний стан, щоб під шумок протягнути якісь непопулярні рішення. Можу сказати тільки одне: не судіть інших по собі, зі свого досвіду і своїх, якщо можна їх так назвати, життєвих принципів", – заявив він.

Звернення Володимира Зеленського щодо повернення українського військового борту з Китаю.

Володимир Зеленський повідомив про повернення українського військового борту, що доправив з Китаю тест-системи полімеразної ланцюгової реакції, експрес-тести, апарати штучної вентиляції легень, маски, захисні костюми та інші засоби боротьби з COVID-19.Глава держави наголосив: отриманий вантаж буде розподілено по всіх регіонах України. Він надійде до лікарень, лабораторій, до поліцейських, прикордонників та військових. Також Президент подякував медикам, прикордонникам, поліцейським, працівникам Укрпошти, соціально відповідальному бізнесу й волонтерам – усім тим, хто став на передову боротьби з коронавірусом.Насамкінець Володимир Зеленський висловив особливу подяку військовим, що боронять кордони на сході України. «Сьогодні весь інформаційний простір заповнений темою коронавірусу. Але захист України залишається нашим пріоритетом», – зазначив Президент.

Posted by Офіс Президента України on Monday, March 23, 2020

Зеленський підкреслив, що всі кроки влади мають тільки одну мету – зберегти життя і здоров'я українців.

"У ситуації є якийсь парадокс: всім рекомендовано носити маски, але коронавірус скидає маски з людей. Тому що хтось готовий допомагати, віддаючи останнє, а хтось готовий заробляти на людській біді, підвищуючи ціни, притримуючи маски на складах, намагаючись продати респіратори за кордон. Всі ці дії отримають не тільки моральну оцінку суспільства, а й юридичну оцінку відповідних правоохоронних органів", – заявив президент.

Також Зеленський заявив, що МВФ, ЄБРР і Світовий банк будуть підтримувати Україну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: