fbpx
Сьогодні
22:56 23 Бер 2020

Як в Україні через карантин запускають відеоуроки для учнів

На українських телеканалах хочуть запустити масштабний освітній проєкт для школярів

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Так, глава держави запропонував запустити загальнонаціональний освітній телевізійний проєкт, у межах якого українські педагоги проводитимуть відеоуроки з різних предметів шкільної програми для 5-11 класів. Транслюватимуть це на найбільших українських телеканалах у найбільш зручний для дітей час.

За словами Зеленського, формат такого телевізійного проєкту «має бути не лише інформативним і зручним для перегляду, а й цікавим дітям, а також їхнім батькам, дідусям та бабусям, котрі залишаються вдома через карантин».

Передбачається, що телеуроки транслюватимуть як на загальнонаціональних українських каналах, так і в етері низки регіональних. Також вони будуть доступні в мережі інтернет.

«Керівництво українських телеканалів підтримало ініціативу президента щодо необхідності виробництва та запуску такого важливого соціального проєкту, зважаючи на запровадження в Україні карантину», — уточнили в ОП.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки 17 березня о 18:30 запустило онлайн-курси з підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання, які транслюватимуть під час карантину.

Як повідомляє пресслужба відомства, лекції з української мови та літератури, біології, математики та історії України транслюватимуть на телеканалі «РАДА» та YouTube-каналі Міносвіти.

Вона відбувається за графіком:

  • середа: 8:00-9:00 та 18:30-21:00
  • четвер: 8:00-9:00 та 18:30-21:00
  • п'ятниця: 8:00-9:00 та 18:30-21:00
  • субота та неділя: 10:00-20:00 (з перервами)

Також на час карантину відома освітня онлайн-платформа Coursera дала безкоштовний доступ до майже 4 тисяч онлайн-курсів, а на телеканалі "Київ" щодня показує уроки з 12 шкільних предметів, які спрямовані на учнів 9 та 11 класів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: