fbpx
Сьогодні
16:52 23 Бер 2020

Тварини не винні: уникайте паніки в умовах коронавірусу

Нещодавно Міністерство охорони здоров'я України поширило зовнішню соціальну рекламу на вулицях міст, закликаючи перехожих уникати контактів з тваринами. На жаль, деякі люди занадто буквально сприймають цей заклик та викидають на вулицю домашніх тварин.

Всесвітня організація охорони здоров'я не підтверджує таку інформацію щодо тварин, та у розділі відповідей на питання зазначає: «Всупереч тому, що в Гонконгу до цього часу спостерігався один випадок зараження собаки, немає доказів того, що собака, кішка або будь-який вихованець може передавати COVID-19. COVID-19 в основному поширюється через краплі, що утворюються, коли заражена людина кашляє, чхає або говорить. Щоб убезпечити себе — мийте руки часто та ретельно. ВООЗ продовжує стежити за останніми дослідженнями з цієї та інших тем, що стосуються COVID-19 та оновлюватиметься, коли будуть доступні нові результати». Більше інформації щодо коронавірусу українською тут

У місті Чернівці за кілька днів до появи сумнівних біг-бордів зареєстрували петицію "Очистити м. Чернівці від безпритульних тварин" (усі підписи щодо якої надійшли в один день). Зоозахисники побоюються, що необдумані дії чиновників можуть призвести до загострення і без цього болючих проблем жорстокого поводження з тваринами в Україні.

Тварини не винні

Тварини не винні

Зоозахисна організація "Відкриті Клітки Україна" закликає Міністерство охорони здоров'я України транслювати більш однозначні та чіткі повідомлення. Інформацію про поводження з домашніми тваринами в умовах карантину можна знайти тут.

Бережіть себе, своїх рідних та відповідально ставтеся до тварин. Панікувати потрібно тоді, коли люди перестають бути людьми.

Джерело: ГО "Відкриті клітки Україна"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: