fbpx
Сьогодні
17:00 23 Бер 2020

Смілянський виступив проти пропозиції НБУ про безготівкові пенсії: Укрпошта доставлятиме гроші та продукти безкоштовно

Задля недопущення поширення коронавірусу COVID-19 Нацбанк запропонував перевести виплати на кшталт пенсії, субсидії, зарплати у безготівкову форму. Голова "Укрпошти" Ігор Смілянський зауважив, що подібна ініціатива не може бути виконана через зупинку транспортного сполучення

Про це Смілянський написав у Facebook.

Оскільки готівка може бути потенційним носієм вірусу, тому задля безпеки варто відмовитися від готівкових операцій, раніше повідомила пресслужба Нацбанку.

НБУ звернувся до Кабміну з пропозицією перевести підприємства та фізосіб на виключно безготівковий розрахунок за допомогою банківських карток.

У свою чергу голова "Укрпошти" нагадав, що ще три роки тому просив надати пошті право відкривати рахунки, адже банки є всього у 6% населений пунктів у країні. Водночас поштові відділення є у більшості міст та сіл.

За даними "Укрпошти" з 2016-го до 2020 років кількість відділень пошти скоротилася на 7,6%, у той час як кількість відділень банків скоротилася на 32,6%.

Згідно з документом, наданим Смілянським, 37% українців не мають банківських рахунків.

"А це означає, що і можливості отримати пенсії, грошові виплати чи перекази на карту для них не є можливим. Розуміємо, що в умовах карантину ситуація ще ускладнилася, бачимо як в рази виріс попит на послугу "З картки додому". Тому вирішили відсьогодні та до кінця дії карантину прибрати на неї комісію взагалі. Це означає, що будь-хто може надіслати гроші зі свого карткового рахунку, а наші листоноші віддадуть готівку вашому адресату прямо в руки. І на ці гроші пенсіонери, чи будь хто, зможе замовити продукти у наших листонош, які вони доставляють також безкоштовно",- зазначив голова "Укрпошти".

Коллеги из НБУ – я сейчас дам Ваш телефон тем пенсионерам, которые застряли в своих домах в селе и не могут доехать до…

Posted by Igor Smelyansky on Monday, March 23, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: