fbpx
Сьогодні
10:24 23 Бер 2020

Лікарі "швидких" не робитимуть тести на коронавірус, - МОЗ

Експрес-тести на коронавірус будуть проводити тільки лікарі певних закладів охорони здоров'я.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я України.

"Якщо у вас є симптоми гострого респіраторного захворювання, телефонуйте до свого сімейного лікаря. Екстрена медична допомога виїжджає тільки на ургентні випадки. Медичні працівники екстреної допомоги НЕ БУДУТЬ проводити тест на COVID-19", — йдеться у повідомленні.

У МОЗ пояснили, що експрес-тести будуть використовувати лікарі закладів охорони здоров'я для «санітарного сортування», тобто медики мають зробити два тести: один на грип і один експрес-тест на коронавірус. Це потрібно, щоб вирішити, який алгоритм дій застосовувати далі.

Якщо тест на грип позитивний, лікарі вживають відповідних заходів. Якщо експрес-тест підтверджує коронавірус, лікарі мають узяти додатковий зразок і відправити на дослідження у лабораторії за допомогою тесту на ПЛР. Якщо це дослідження дасть позитивний результат, то можна казати про підтверджений випадок захворювання та вживати необхідні протиепідемічні заходи.

Нагадаємо, 22 березня МОЗ заявляв, що медики з бригади екстреної допомоги, прибуваючи на виклик до людей із підвищеною температурою та підозрою на коронавірус, робитимуть два тести – на грип і експрес-тест на коронавірус. Однак невдовзі цю інформацію відредагували.

Уночі з китайського міста Гуанчжоу в аеропорт «Бориспіль» прибув літак Іл-76 Збройних Сил, який привіз обладнання й тести, необхідні для діагностики коронавірусу SARS-CoV-2019.

В Україні починається другий етап боротьби з коронавірусом.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: