fbpx
Сьогодні
18:42 23 Бер 2020

Глава ВСУ заявила про бажання налагодити конструктивний діалог з Зеленським і Радою

Валентина Данішевська - голова ВСУ

Глава Верховного Суду (ВСУ) Валентина Данішевська вважає, що судовій влади вдалося закликати інші гілки влади до діалогу.

Про це вона заявила в інтерв'ю LB.ua.

На питання, чи вдалося відстояти незалежність судової влади, вона сказала: "Я думаю, що нам, як незалежній гілці влади, вдалося закликати інші гілки влади до діалогу".

"Адже не може бути перемоги президента і провалу судової системи або перемоги Верховної Ради і провали уряду. Ми не можемо перемагати один одного. Або влада перемагає загалом, або взагалі програє. Йдеться про створення умов для того, щоб працювали демократичні інститути, щоб ми співпрацювали один з одним і міняли то краще для людей", – заявила вона.

"Нещодавно я розмовляла зі своєю однокурсницею, яка розповіла, що її племінниця страждає від домашнього насильства. Крім цього, її змусили віддати будинок за борги чоловіка. Жінка звернулася в суд, але він не працює, оскільки немає жодного судді. Так хто кого «переміг», якщо ця жінка не може себе захистити? Я – президента або він – мене?"- додала глава ВС.

Данішевська також додала, що "хотілося б, щоб після рішення КС ми змогли налагодити конструктивний діалог з президентом і парламентом".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: