fbpx
Сьогодні
17:49 22 Бер 2020

Зеркаль порадила українській владі вчитись у Німеччини

Фото Фото: Marina Pashchenko / Facebook

Колишня заступниця глави МЗС Олена Зеркаль дала пораду українській владі щодо протидії коронавірусу.

Про це вона написала у Facebook.

За її словами, Україні варто звернути увагу на іноземний досвід, особливо зважаючи на невелику кількість обладания.

"Поширення коронавірусу є глобальною проблемою, а його подолання викликом для кожної окремої держави. Навіть на рівні ЄС не має уніфікованого підходу і результати також дуже відмінні. Особливо відрізняється у підході та результатах Німеччина.

Якщо приблизно порівняти дані інституту Гопкінса станом на ранок 20 березня, скажімо, у сусідній Іспанії на 18077 заражених осіб прийшлося 833 смертей. Це десь 4,6% відсотка. В Італії на 41035 заражених – 3405 смертей – 8,29% відсотка.

У Німеччині ж на 15320 випадків припадало поки лише 44 летальні випадки. Це, в свою чергу десь 0,29 відсотка.

Мережа німецьких лабораторій дозволяє виявляти позитивні випадки зараження на ранніх стадіях. Такі можливості тестування дозволяють краще контролювати поширення епідемії, тому що можна виявляти людей, які поширюють коронавірус, при цьому не маючи жодних симптомів.

Минулого тижня федеральний уряд замовив додаткові 10 000 рятувальних вентиляторів для легенів від німецького виробника. І це на додаток до вже наявних 25 000, які вже й так є в лікарнях по всій країні, пише Financial TImes.

У порівнянні з багатьма іншими державами, Німеччина має більше можливостей для розміщення великої кількості людей у лікарнях з необхідним обладнанням, і заявила, що вдвічі збільшить кількість ліжок інтенсивної терапії до приблизно 56 000.

В Італії апаратів штучної вентиляції легенів, за даними міністерства надзвичайних ситуацій, близько 5 тисяч. А скільки в Україні?

Зважаючи на невелику кількість обладнення можливо скористатися досвідом з його модернізації ( посилання у коментарі).

Ми всі маємо бути відповідальним та тримати режим самоізоляціі", – пише вона.

Поширення короновірусу є глобальною проблемою, а його подолання викликом для кожної окремої держави. Навіть на рівні ЄС…

Posted by Lana Zerkal on Sunday, March 22, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: