fbpx
Сьогодні
13:50 22 Бер 2020

Освітні сервіси Естонії дали безкоштовний доступ для всіх країн

Фото unsplash.com

Естонія запустила безкоштовну онлайн-освіту для інших країн у зв'язку з кризою COVID-19. До ініціативи підключилося вже 8 сервісів і їхня кількість зростає.

Країна в лідерах Європи за освітніми тестами PISA та з діджитал навчання. Тепер школярі, студенти, вчителі з усього світу можуть безкоштовно користуватися її онлайн-інструментами. У списку: додаток навчання-гри для малюків, програма вивчення математики з можливістю змагання для школярів, віртуальний кабінет і системні веб нари для вчителів. А ще є курси вивчення іноземних мов для всіх. Детальний перелік платформ та їхнім описом можна знайти на сайті урядової ініціативи.

Робота з конкретним сервісом починається після реєстрації, без оплати і платіжної інформації. Усі вони підтримують англійську мову.

В Естонії, як і в Україні, на карантин закриті всі навчальні заклади, а освіту перевели в інтернет. Навчатися дистанційно  — складно. Навіть у цифрову епоху і навіть естонцям, тому країна Балтії намагається мотивувати учнів з усього світу продовжувати вчитися і не панікувати.

Нагадаємо, на час карантину відома освітня онлайн-платформа Coursera дала безкоштовний доступ до майже 4 тисяч онлайн-курсів, а на телеканалі "Київ" щодня показує уроки з 12 шкільних предметів, які спрямовані на учнів 9 та 11 класів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: