fbpx
Сьогодні
12:30 22 Бер 2020

ООН та ВООЗ готують для України два плани боротьби з коронавірусом

ВООЗ, ЮНІСЕФ, Програма розвитку ООН та МОЗ розробляють для України два плани допомоги у боротьбі з коронавірусом із бюджетом близько 38 мільйонів доларів та 20 мільйонів доларів. Один план створять для допомоги в закупівлі ліків і обладнання Україні, інший – для допомоги сходу України.

Про це заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця в інтерв'ю "Укрінформу".

"Фактично, зараз усі держави орієнтуються на рекомендації ВООЗ, яка говорить, що для стримування коронавірусу потрібно: а) обмінюватися інформацією; б) нарощувати об'єми тестування інфікованих для розуміння загальної епідеміологічної ситуації; в) ізолювати тих, з ким контактував хворий; г) об'єднати зусилля держави і населення, оскільки це проблема має вже не тільки медичний характер, але й соціально-економічний. Якщо йдеться про конкретну підтримку, то зараз спільно з ВООЗ, ЮНІСЕФ, Програмою розвитку ООН та МОЗ для України розробляється два плани допомоги з бюджетом близько 38 мільйонів доларів та 20 мільйонів доларів", – сказав Кислиця.

Чиновник зазначив, що на початку року ООН затвердила План гуманітарного реагування для України розміром близько 162 мільйонів доларів, однак в Україні планують залучити ще 20 мільйонів, оскільки потреби зростатимуть.

Раніше санлікар повідомив, що у МОЗ є 4 сценарії боротьби з коронавірусом.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Ілля Ємець заявив, що вірус буде ширитися Україною та найважче чекає українців попереду. Він закликав населення дотримуватися правил карантину та звертатися до лікарів при симптомах хвороби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: